مدارس فصلی دورههای کوتاه مدت آموزشی هستند که در بازه زمانی خاصی برگزار میشوند. می توان گفت طرح مدارس فصلی یکی از برنامه های موفق و مؤثر در دانشگاه ها و مراکز پژوهشی معتبر دنیاست که سالانه به منظور دانش افزایی و ارتقای مهارت های کاربردی افراد، علی الخصوص دانشجویانِ در حال تحصیل، قبل از ورود به بازار کار برگزار می شود، و می تواند با توجه به توان علمی و عملیاتی دانشگاه ها، بعنوان راهکاری اساسی جهت نیل به سوی دانشگاه های نسل سوم (دانشگاه های کارآفرین) تلقی گردد.
مدارس فصلی فرصتی ایجاد می کنند تا دانشگاه ها اندکی از امور آموزشی و پژوهشی متعارف فاصله بگیرند و تا اندازه ای به مشارکت در مسائل روز صنعت و فضای واقعی کسب و کار مشغول شوند. یکی از مهمترین اهداف مدارس فصلی این است که برای دانشجویان ارتباطی مؤثر با صنعت برقرار می کند و برای سایرین، حوزه دانش را از محدوده دانشگاه فراتر می برد و آنرا به دایره ای از افراد و نخبگانِ غیر دانشگاهی نیز گسترش می دهد.
علاوه بر این، مدارس فصلی با تأکید بر واژه ی کارآفرینی، می توانند مهارت کسب و کار و کارآفرینی را نه به عنوان یک انتخاب، بلکه به عنوان یک ضرورت به دانشآموزان و دانشجویان آموزش دهند و نقش عمدهای در ترویج و اشاعه فرهنگ کارآفرینی در انقلاب سوم اطلاعاتی دنیا یعنی انقلاب کارآفرینی داشته باشند.
مدارس فصلی در دانشگاه های روسیه هم همه ساله با عنوان دوره های کوتاه مدت آموزشی برای دانش آموزان و دانشجویان و دوره های دانش افزایی و ارتقاء مهارت برای اساتید برگزار می شود.